Velallisasiakkaalle

Perintälain mukaan velalliselta voidaan periä kulut, jotka ovat todellisia alkuperäiselle velkojalle aiheutuneita kuluja. Kuluttajavelallisten osalta nämä kulut on laissa sitovasti määritelty. Yritysvelallisiin kohdistuvien perintätoimien kulut on hinnoiteltu toimintokohtaisesti. Velallisena vastaat perintäkuluista, jotka aiheutuvat perinnästä toimeksiantajalle.

Saadessasi maksuhuomautuksen tai perintäkirjeen perintäyhtiöstä on saatavan alkuperäinen sopimuksenmukainen eräpäivä usein kaukana menneisyydessä. Edullisin ja nopein tapa asian hoitamiseksi on suorittaa saatava perintäyhtiön lähettämällä maksuhuomautuksella tai perintäkirjeellä. Mikäli maksuvalmiutesi on tilapäisesti heikko, yhteydenotto perintäyhtiöön kannattaa, jotta voimme sopia esimerkiksi maksuohjelmasta tai maksuajan pidennyksestä.

Suomen lain mukaan velallisen tulee ilmoittaa muuttuneista osoitetiedoista velkojalle. Mikäli osoitetietosi ovat muuttuneet, ilmoita siitä meille oheisella lomakkeella. Muista ilmoittaa myös tilapäiset muutokset yhteystietoihisi.